Aktualno

Društvo Altra objavlja naslednje delovno mesto

 

Strokovni delavec na programu zagovorništvo

 

Obseg zaposlitve: polovični delovni čas, 4 ur dnevno oz. 20 ur tedensko, enoizmensko od ponedeljka – petka.

Trajanje zaposlitve: določen čas, čas trajanja projekta oz. v okviru zagotovljenih sredstev : od 1.1.2018 do 31.12.2018

 

Pogoji za zasedbo in opis delovnega mesta:

Predpisana izobrazba:

7. stopnja - univerzitetna izobrazba oz. 2.bolonjska stopnja skladno z Zakonom o socialnem varstvu

ali stopnja VI./II, visokošolski strokovni in univerzitetni program 1. bolonjska stopnja skladno z Zakonom o socialnem varstvu.

 

Zahtevane delovne izkušnje:

najmanj eno leto delovnih izkušenj na področju socialnega varstva in opravljen strokovni izpit s področja socialnega varstva.

 

Potrebna znanja in sposobnosti:

znanje vsaj enega tujega jezika,

poznavanje predpisov s področja duševnega zdravja, človekovih pravic, socialno varstvene dejavnosti in varstva osebnih podatkov,

sposobnost samoorganizacije dela in sposobnost timskega dela,

komunikativnost, samoiniciativnost,

spoštljiv odnos do uporabnikov in zaposlenih društva.

 

Naloge:

samostojno izvajanje strokovnih storitev za uporabnike programa Zagovorništvo, izvajanje zagovorništva za uporabnike programa, spremljanje in varovanje pravic ter interesov uporabnikov na terenu, usposabljanje in informiranje uporabnikov programa o pravicah ter načinih njihovega uveljavljanja (individualno ali skupinsko), organiziranje delavnic in drugih usposabljanj za uporabnike programa, sodelovanje z zunanjimi in notranjimi strokovnimi službami in pravnimi zagovorniki, vodenje in arhiviranje dokumentacije in evidenc o programu in o svojem delu, izvajanje evalvacij programa, mentorstvo praktikantom in prostovoljcem, iskanje sredstev za izvajanje programa, priprava prošenj, predlogov projektov in drugih dokumentov za te namene, druge naloge.

 

Posebni pogoji:

Izpit B kategorije,

Računalniška znanja: urejevalnik besedil, delo s preglednicami, delo z bazami podatkov, poznavanje računalniških omrežij.

 

Vloga mora vsebovati:

Življenjepis

Pisna prestavitev delovnih izkušenj glede na naloge delovnega mesta

Potrdilo o izobrazbi

Delo se bo izvajalo na različnih lokacijah v Koroški regiji: Prevalje, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Dravograd, Radlje ob Dravi. Vloge pošljite po elektronski pošti na naslov tilen.recko@altra.si do torka 19.12.2017.


Vabljeni na zabavo! Dnevni center Altra, Zaloška 40, Ljubljana.


Zimski urnik dnevnega centra Altra Ljubljana. Vabljeni!


Med tednom duševnega zdravja je društvo Altra obiskala tudi ministrica za delo, družino, socilane zadeve in enake možnosti!

http://www.mddsz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1966/8261/

 


Naslednji teden bomo na društvu Altra obeležili dan duševnega zdravja. Vabljeni!

PDF

 


Spoštovani člani društva,

vabljeni na izredni (volilni) občni zbor društva Altra.

2.10.2017 na sedežu društva, Zaloška cesta 40, Ljubljana.

Vabljeni!


Društvo Altra objavlja naslednji delovni mesti.

 1. Strokovni vodja projekta socialna aktivacija
 2. Strokovni sodelavec projekta socialna aktivacija

 

1.1 Strokovni vodja projekta

Obseg zaposlitve: polni delovni čas, 8 ur dnevno oz. 40 ur tedensko, enoizmensko od ponedeljka – petka.

Trajanje zaposlitve: določen čas, čas trajanja projekta oz. v okviru zagotovljenih sredstev : do 31.12.2018

 

Pogoji za zasedbo in opis delovnega mesta:

 • Predpisana izobrazba:
 1. stopnja - univerzitetna izobrazba oz. 2.bolonjska stopnja skladno z Zakonom o socialnem varstvu

 

 • Zahtevane delovne izkušnje:

najmanj 5 let delovne dobe na področju socialnega varstva, od tega 2 leti delovnih izkušenj  z dolgotrajno brezposelnimi, prejemniki denarne socialne pomoči s kompleksno socialno in zdravstveno problematiko.

 

 • Naloge:
 • Samostojno strokovno, organizacijsko in administrativno vodenje projekta, skladno s pogodbo in razpisnimi pogoji. Izpolnjevanje opredeljene vizije, ciljev in strategije projekta ter sodelovanje pri njegovem nadaljnjem razvoju v Koroško-Savinski regiji.  Samostojno opravljanje  strokovnnega  dela s ciljno skupino (dolgotrajno brezposelni, prejemniki denarne socialne pomoči, s kompleksno socialno in zdravstveno problematiko).  Pridobivanje  novih  praktičnih in strokovnih izkušenj, ki jih vključuje v svoje delo in jih upošteva pri nadaljnjem razvoju in izvajanju projekta. Predstavljanje projekta  pred strokovno in laično javnostjo ter se aktivno udeležbo na strokovnih srečanjih, posvetih, ipd.  Sodelovanje z vodstvom organizacije in opravljanje  drugih nalog po nalogu vodstva.

Posebni pogoji:

 • Izpit B kategorije
 • Računalniška znanja: urejevalnik besedil, delo s preglednicami, delo z bazami podatkov, poznavanje računalniških omrežij

 

 

2.1 Strokovni sodelavec

Obseg zaposlitve: polni delovni čas, 8 ur dnevno oz. 40 ur tedensko, enoizmensko od ponedeljka – petka.

Trajanje zaposlitve: določen čas, čas trajanja projekta oz. v okviru zagotovljenih sredstev :

do 31.12.2018

 

Pogoji za zasedbo in opis delovnega mesta:

 • Predpisana izobrazba:

Družboslovna smer, skladno z Zakonom o socialnem varstvu

 

 • Zahtevane delovne izkušnje:

najmanj 1 leto delovne dobe na področju socialnega varstva, z izkušnjami dela  z dolgotrajno brezposelnimi, prejemniki denarne socialne pomoči s kompleksno socialno in zdravstveno problematiko.

 

 • Naloge:
 • Samostojno izvajanje strokovnih storitev in aktivnosti za uporabnike projekta. Delo z uporabniki, individualno, skupinsko. Urejanje, koordiniranje, spremljanje in izvajanje pomoči uporabnikom, sodelovanje z zunanjim okoljem, strokovnimi službami in drugimi deležniki. Skrb za doseganje kriterijev projekta pri posameznih uporabnikih, skladno z razpisno dokumentacijo.  Pomoč strokovnemu vodji pri administrativnem in organizacijskemu vodenju projekta.

Posebni pogoji:

 • Izpit B kategorije
 • Računalniška znanja: urejevalnik besedil, delo s preglednicami, delo z bazami podatkov, poznavanje računalniških omrežij

 

Vloga mora vsebovati:

 • Življenjepis
 • Pisna prestavitev delovnih izkušenj glede na naloge delovnega mesta
 • Potrdilo o izobrazbi

Delo se bo izvajalo na različnih lokacijah: Velenje, Ravne na Koroškem Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Žalec, Celje. Vloge pošljite po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka 22.9.2017.


»AKTIVEN.VKLJUČEN.ZAPOSLEN« je nov projekt Društva Altra, s področja socialne aktivacije, ki ga bomo izvajali na območju Koroško-Savinjske regije. Namen projekta je nuditi različne oblike podpore osebam, ki so brezposelne, so dolgotrajni prejemniki denarne socialne pomoči ali brez nje in se nahajajo v kompleksnih socialnih in zdravstvenih težavah in stiskah, s ciljem zmanjševanja in preprečevanja njihove revščine, socialne izključenosti, usposabljanja za ponovno vključitev v delovno okolje ter v delovno aktivnost.

Podpis pogodb na MDDSZEM, 30.08.2017


Predavanje dr. Sanele Banović na Prevaljah. Vabljeni!

22.9.2017 ob 18.00 uri v Družbenem domu.

 


Radio Slovenija 1 je v ponedeljek 4.9.2017 v živo predvajal oddajo Med štirimi stenami, ki je bila v celoti namenjena društvu Altra. Za tiste, ki ste jo zamudili:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/med-stirimi-stenami/174489168


 

 

Vabljeni na delavnico: Brezplačna pravna pomoč

 

Dnevni center Altra, Ljubljana

Zaloška 40,

v četrtek 27.7.2017 ob 10.00 uri.

 

Delavnico bo izvedla Sanja jablanović iz društva PIC

(Pravno informacijski center nevladnih organizacij).

 

  

Altrin piknik bo letos potekal 13.6.2017 od 10.00 ure dalje. na običajnem "placu" v športno rekreacijskem centru Bizovik - Strmec. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Podelili bomo tudi priznanja za majske igre. Prijave pobiramo v dnevnem centu do 10.6.2017. Lepo vabljeni!

Vabilo na delavnico EFT(Emotional Freedom Techniques)

v sredo 26.04.2017 ob 11 uri v prostore društva ALTRA (I.nadst. –dnevni center), ki jo bo vodila Snežana Kragelj, univ. dipl. pedagoginja in andragoginja, prof. sociologije, Master Coach NLP

EFT - tehnika doseganja čustvene svobode je enostaven in učinkovit pristop odpravljanja telesnih in čustvenih tegob, ki se ga lahko nauči vsak od nas. Princip delovanja je podoben delovanju medicinskega skalpela, s katerim izrežemo telesni tujek. Metoda EFT na podoben način odstrani neprijetne občutke (jeza, žalost, zamera, užaljenost, ponižanost, nemoč, strah, občutki manjvrednosti ...) in nam omogoča, da jih nadomestimo s pozitivnimi, prijetnejšimi občutki.

Metoda EFT spada med tako imenovane meridianske energijske terapije. Je  tehnika doseganja čustvene svobode, ki se ga lahko nauči vsak od nas. Je preprost način, kako si lahko pomagamo sami, je pa tudi močno orodje za trajne osebnostne spremembe.  Z lahnim tapkanjem po akupresurnih točkah telesu omogočimo, da poišče in odpravi vzrok težave, ki se skriva v našem nezavednem.

Koristi, ki jih prinaša metoda EFT:

o   dosežemo razbremenitev ob neprijetnih občutkih (jeza, žalost, zamera, nemoč, strah, občutki manjvrednosti ...) ,

o   spremenimo omejujoča prepričanja,

o   nevtraliziramo travmatične stresne izkušnje,

o   zmanjšamo ali popolnoma odpravimo telesne simptome in bolečine


 

Vabljeni na teden možgamnov! Letošnja tema je krizni novi svet. Na predavanjih boste imeli možnost prisluhniti strokovnjakom, ki so preučili delovanje kriz v naših možganih.

Več o tednu možganov:

http://www.sinapsa.org/tm/

https://www.facebook.com/events/1258894737540470/

 


Društvo Altra sodeluje v projektu javne agencije za knjigo -  Vključujemo in aktiviramo.  Vsak torek se srečujemo na delavnicah, ter pridno beremo knjige o katerih teče tudi kvalitetna debata. Prav tako smo imeli priložnost srečati že nekatere od avtoric_jev knjig, ki jih beremo.

Več o projektu:

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/vkljucujemo-in-aktiviramo/

http://4d.rtvslo.si/arhiv/radio-ga-ga-video/174455386


Predsednica društva dr. Suzana Oreški je bila ena izmed predavateljev na dnevih Socialne zbornice Slovenije, 17.11.2016. Sodelovala je na delavnici o temi "Socialno varstvo in mediji – izzivi sodelovanja sodobnega časa".

Več o Dnevih SZS pa tukaj.

 


V pričakovanju krajših dni in dolgih zimskih večerov smo se odločili, da v sodelovanju z Nacionalnim Inštitutom za javno zdravje spregovorimo o možnostih spopadanja z depresijo in samomorom.

Vljudno vas vabimo na delavnico »Preprečevanje depresije in samomora«, ki bo 8. novembra 2016 ob 9.30 uri na Društvu Altra (prostori Dnevnega centra). Naši gostji bosta strokovnjakinji doc. dr. Roškar Saška in asist. mag. Tančič Grum Alenka.


Vljudno vabljeni!


Knjiga, na pomoč!

Kako nas lahko pogovor o knjigi pripelje do razmišljanj o družbeni neenakosti in boju za osebno svobodo? Pogovarjali se bomo o medetičnem in medosebnem nasilju ter delili svoje poglede in izkušnje o načinih, kako se znajti v situacijah, ki nam kradejo svobodno voljo.

Delavnice se bodo odvijale v Dnevnem centru Altra, Zaloška cesta 40, Ljubljana.

Pridružite se nam ob četrtkih: 10. novembra ob 11.00;

24. novembra ob 11.00;

8. decembra ob 16.00.

Število udeležencev je omejeno, prijave pošljite najkasneje do 8. novembra 2016 na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prav tako smo vam na voljo za dodatne informacije in vprašanja.

 

Opis: C:\Users\D\Desktop\foto_novicka.jpgPismo Adni je grafična zgodba o nemogočih razmerah iz katerih se begunci bližnjega vzhoda prebijajo v države EU. Zgodbo pripoveduje Adnina skrbnica Hasima, ki je deklici v primeru svoje smrti zapustila pismo in nekaj opozoril, na kaj naj bo pozorna, če se odloči za beg. Ko se Adna odpravlja na pot v Evropo, odkrije tudi delovno mapo s skicami za kritična dela, ki jih je ustvarjala Hasima. Ilustriranimi komentarji iz mape razkrijejo dvojna merila dežel, kamor se odpravlja. Adnino zgodbo vendarle zaokroži neminljiva želja po svobodi, ki jo žene na negotovo pot.

Knjiga, ki jo bodo udeleženci delavnic prejeli brezplačno, ponuja številne iztočnice za razmišljanje ter izmenjavo mnenj in pogledov o različnih oblikah nasilja. Knjigo bomo uporabili tudi kot izhodišče za razumevanje kompleksnejših občutkov in vlog v neželenih situacijah, v katerih se lahko znajdemo tudi sami. Z udeleženci delavnic se bosta na podlagi grafične zgodbe Pismo Adni pogovarjali avtorica, ilustartorka in vizualna umetnica Samira Kentrić in psihoanalitična psihoterapevtka Vera Horžen.

Samira Kentrić je vizualna umetnica, ki staplja javno in politično govorico z intimno obarvano sfero človekovega vsakdana. Kot ilustratorka in oblikovalka je likovno opremila številne knjige in časopise, med drugim je risala za Dnevnikov Objektiv, Sobotno prilogo Dela in časopis Finance.

Vera Horžen je psihoanalitična psihoterapevtka, ki se je usposabljala in izobraževala na Slovenskem inštitutu za psihoterapijo v Ljubljani in na diplomskem ter magistrskem študiju na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju.

Vabljeni k ogledu video prispevka o knjigi Pismo Adni: http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-kultura/174390903. Več informacij o mentoricah delavnice je na voljo na spletne strani umetnice Samire Kentrić: http://www.samirakentric.com/pismo-adni/ter psihoterapevtke Vere Horžen: http://www.vera.si/.

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Logo Altra Odbor za novosti
v duševnem zdravju
 
 
Zaloška ulica 40
1000 Ljubljana
tel: 01/544 47 61
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.