Šiviljski atelje


Šiviljski atelje deluje kot podprogram Dnevnega centra nudi uporabnikom ter zunanjim strankam ugodna šiviljska popravila in izmenjavo oblačil, kar je pomembno za vključene uporabnike z nižjimi dohodki.

Veliko delovnega časa šivilje porabijo prav pri pregledovanju oblačil in po potrebi pri popravilih oblačil, ki se zbirajo v šivalnici (ta oblačila lahko prinese namreč vsak, ki jih več ne potrebuje) in so za uporabnike društva Altra brezplačna. Šiviljski atelje je namenjen tudi neformalnemu druženju z našimi uporabniki, saj zaposleni v Šivalnici prisluhnejo potrebam uporabnikov in prevzamejo tudi vlogo animatorjev v dnevnem centru.

Poleg manjših in večjih šiviljskih popravil se v Šivalnici pod mentorstvom šivilje izdelujejo tudi različne igrače in okrasne blazine. Pri izdelovanju teh izdelkov v okviru delavnic sodelujejo tudi naši uporabniki. Z predstavitvijo  izdelkov  Altra sodeluje tudi na različnih dogodkih, kot so raznih prireditvah, festivalih, bazarjih, kjer je za te izdelke vedno veliko zanimanja.

Delovni čas šivalnice
Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
08.00 - 14.00 08.00 - 14.00 11.00 - 17.00 08.00 - 14.00 07.00 - 13.00

 

Logo Altra Odbor za novosti
v duševnem zdravju
 
 
Zaloška ulica 40
1000 Ljubljana
tel: 01/544 47 61
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.