O nas

 
Društvo Altra je nevladna, neprofitna in humanitarna organizacija, ki izvaja storitve in programe s področja duševnega zdravja v skupnosti že dvajset let.

Delujemo na področju socialnega in zdravstvenega varstva  izvajamo programe preventivne narave, dejavnosti stanovanjskih skupin, dnevnih centrov, drop in centrov, svetovalnih centrov, klubov in drugih oblik za oskrbo in varstvo oseb s težavami v duševnem zdravju. Organiziramo skupine za samopomoč ter nudimo storitve s področja svetovanja, načrtovanja, izvajanja in koordiniranja podpore, kriznih intervencij, programov zaposlovanja in usposabljanj težje zaposljivih ipd. Strokovne storitve izvajamo strokovni delavci po Zakonu o socialnem varstvu, v izvajanje dejavnosti pa vključujemo tudi prostovoljce.

Poslanstvo in vizija

Strokovni delavci društva Altra se zavzemamo za razvoj učinkovitih skupnostnih služb na področju duševnega zdravja v Sloveniji. Izvajanje takšnih služb naj poteka v lokalni skupnosti ali domačem okolju. Naša vizija je razvoj palete strokovnih storitev, ki ljudem s težavami v duševnem zdravju in njihovim svojcem nudijo večjo izbiro, soodločanje in soudeležbo pri skrbi za izboljšanje kakovosti življenja posameznika in njegovih pomembnih drugih.

Zavzemamo se za individualen pristop, ki upošteva razlike v potrebah in željah posameznika. Skupaj z njim skušamo poiskati ustrezne rešitve akutnih ali dolgotrajnih stisk in težav. Pri iskanju ustreznih rešitev sodelujemo z različnimi obstoječimi ustanovami in službami, ki delujejo v korist uporabnika. Prizadevamo si za odpravljanje vseh vrst predsodkov do duševnih motenj ter za odpravo diskriminacije do ljudi s težavami v duševnem zdravju in njihovih svojcev.

 

Logo Altra Odbor za novosti
v duševnem zdravju
 
 
Zaloška ulica 40
1000 Ljubljana
tel: 01/544 47 61
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.