Programi

Izvajamo javne socialno varstvene programe s področja socialnega varstva, ki so opredeljeni med cilji in ukrepi pomembnih dokumentov na državni ravni kot je Resolucija nacionalnega programa socialnega varstva za obdobje 2013-2020.

V poglavju »Mreža javne službe na področju socialno varstvenih programov» natančneje klasificira programe s področja duševnega zdravja, katere tudi v društvu Altra že vrsto let izvajamo. In sicer gre za verificirane programe: Stanovanjske skupine, Svetovalnica s terenskim delom, Dnevni center ter Svetovalnica z elementi dnevnega centra na Prevaljah ter program Zagovorništvo.

Razen Resolucije nacionalnega programa socialnega varstva (2013-2020) nas kot izvajalce obravnave v skupnosti opredeljuje tudi Zakon o duševnem zdravju (Ur. list št. 77/2008).

Vsak program obsega paleto aktivnosti in strokovne pomoči, ki je namenjena osebam s težavami v duševnem zdravju in njihovim bližnjim, svojcem. Metode in oblike pomoči se izvajajo skladno z namenom in cilji posameznega programa, izvajajo pa jih strokovni delavci in sodelavci po 69. členu Zakona o socialnem varstvu. Pri izvajanju storitev sodelujemo tudi z zunanjimi službami in strokovnjaki.  V programe vključujemo tudi prostovoljce, ki dobrodošli kot izvajalci za določene naloge. Njihovo vsebino in obsega dela vodimo in urejamo skladno z Zakonom o prostovoljnem delu.

Logo Altra Odbor za novosti
v duševnem zdravju
 
 
Zaloška ulica 40
1000 Ljubljana
tel: 01/544 47 61
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.