Šiviljski atelje


Šiviljski atelje deluje kot podprogram Dnevnega centra ter uporabnikom in zunanjim strankam nudi ugodna šiviljska popravila in izmenjavo oblačil, kar je pomembno za vključene uporabnike z nižjimi dohodki.

Veliko delovnega časa šivilje porabijo za pregledovanje in popravila oblačil, ki se zbirajo v šivalnici (prinese ali podari jih lahko kdorkoli), njihove storitve pa so za člane društva Altra brezplačne. Šiviljski atelje je obenem priložnost za neformalna druženja z našimi uporabniki, saj zaposleni v Šivalnici prisluhnejo potrebam uporabnikov in prevzamejo tudi vlogo animatorjev v dnevnem centru. Poleg manjših in večjih popravil, v Šiviljskem ateljeju izdelujejo tudi različne igrače, okrasne blazine, kuhinjske pripomočke iz blaga in druge unikatne uporabne izdelke, ki jih uvrščamo v svoj darilni program, pri katerem v okviru mentorskih delavnic sodelujejo naši uporabniki.

DELOVNI ČAS ŠIVLANICE

PONEDELJEK - PETEK

7.00 - 13.00

 
 

Altra unikatne izdelke predstavlja na različnih dogodkih, prireditvah, festivalih in bazarjih, kjer požanjejo veliko zanimanje, saj poleg ustvarjalne nosijo tudi dobrodelno vrednost. Denar, zbran s prispevki za izdelke, namreč namenjamo za izvajanje ponudbe v Dnevnem centru Altra.

 

 

Logo Altra Odbor za novosti
v duševnem zdravju
 
 
Zaloška ulica 40
1000 Ljubljana
tel: 01/544 47 61
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.