Svetovalna pisarna z elementi dnevnega centra Prevalje

Vsebina programa je usmerjena v nudenje in zagotavljanje strokovne podpore in pomoči ljudem s težavami v duševnem zdravju, prav tako tudi njihovim svojcem oz. skrbnikom. Program je specifičen, saj zajema tako elemente svetovalnice kot tudi elemente dnevnega centra. Na ta način odgovarjamo na zaznane potrebe uporabnikov, saj skupaj s strokovnim delavcem izbirajo med oblikami pomoči, ki so najbolj ustrezne za uresničevanje njihovih ciljev. Osebe, ki se srečujejo s stiskami, si v programu širijo socialne mreže, kvalitetnejše preživljajo prosti čas, se ponovno vključijo v lokalno okolje, ki zajema širšo koroško regijo, predvsem celotno Mežiško dolino.

V programu izvajamo celostno psihosocialno podporo od informiranja, preko svetovanja, tako telefonskega kot osebnega; načrtovanja, izvajanja in koordiniranja individualnih načrtov podpore, vodenje skupin za samopomoč, druženja s prostovoljci, mobilne pomoči ter dnevnega centra, kjer se odvija paleta prostočasnih aktivnosti iz športnega, ekspresivnega in družabnega področja.Razen aktivnosti, ki jih izvajamo po tedenskem in dnevnem urniku, na letni ravni izvedemo tudi tabor in pohodniško-izletniško dejavnost po dogovoru.

Na Prevaljah poleg redne dejavnosti v sodelovanju s CSD -ji izvajamo tudi dela v  splošno korist, usmerjeni smo k osveščanju javnosti v zvezi s tovrstnimi oblikami pomoči v sistemu socialnega varstva ter k destigmatizaciji duševnih motenj. Na lokalnem nivoju sodelujemo z izvajalci s področja socialnega in zdravstvenega varstva ter z ostalimi sorodnimi organizacijami.

Uradni čas in kontakt:

Vsak delovni dan med  8. in 16. uro.   
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Osebno:  Trg 31, Prevalje

 

Logo Altra Odbor za novosti
v duševnem zdravju
 
 
Zaloška ulica 40
1000 Ljubljana
tel: 01/544 47 61
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.