Bilteni

Svetilnik in Altrin utrip sta uporabniška biltena Društva Altra, ki ju v celoti ustvarjajo uporabniki, člani in podporniki društva. Ustvarjalni proces, ki ga skrbno negujemo skozi celo leto, deluje kot pomoč pri okrevanju in spopadanju z duševnimi motnjami.

Gradita opolnomočenje, dvigujeta samozavest, vključujeta in povezujeta skupnosti uporabnikov, svojcev, prijateljev ter lokalnih skupnosti. Altrin utrip izdaja enota v Prevaljah, kjer se nahajata svetovalnica z elementi dnevnega centra in stanovanjska skupina. Svetilnik pa zajema programe zagovorništva, dnevnega centra, svetovalnice in stanovanjskih skupin v Ljubljani in v Senožetih.

S svojo izpovedno močjo predstavljata ključni komunikacijski orodji za ozaveščanje strokovnih in splošnih javnosti, predstavitev dejavnosti Društva Altra in njenih socialnovarstvenih programov: stanovanjske skupine, svetovalnica, zagovorništvo in dnevni center, izobraževanje študentov socialnega dela in drugih družboslovnih smeri, vzpostavljanje dialoga z mnenjskimi voditelji stroke in javnih institucij ter dvig prepoznavnosti Društva Altra.

Pred vami sta 12. številki. Uživajte v branju, potopite se v umetniška dela in spremljajte življenje Altrovcev!

Ekipi Svetilnika in Altrinega utripa

Svetilnik si lahko ogledate TUKAJ.

Altrin utrip si lahko ogledate TUKAJ.