Novičnik programa OMRA

Vabimo vas, da si ogledate tokratni OMRA novičnik.

Na spletni strani inovativnega programa OMRA so na voljo novičniki, ki obravnavajo aktualne tematike s katerimi so se srečevali tekom izvajanja programa.

Novičnik številka 30:

Psihološke travme v otroštvu kot dejavnik tveganja za težave v duševnem zdravju (1.12.2022)

Med družbenimi dejavniki tveganja za pojav duševnih motenj se običajno navede v prvi vrsti travmatične psihološke izkušnje v otroštvu. Da je postavitev tega dejavnika tveganja na prvo mesto upravičena, potrjuje tudi študija, ki je bila nedavno objavljena v znanstveni medicinski reviji European Archives of Psychiatry and Clinical Neuroscience (Evropski arhivi psihiatrije in klinične nevroznanosti). Ta študija je namreč pokazala, da psihološke travme v otroštvu kar potrojijo tveganje za duševne motnje v kasnejšem življenju.

Novičnik je na voljo na spodnji povezavi:

novicnik30

Novičnike programa OMRA med leti 2020 in 2022 si lahko ogledate TUKAJ.

Sorodne vsebine

Altra

Gozdna kopel v Mežiški dolini

Društvo Altra – enota Prevalje bo v okviru operacije LAS-a Mežiške doline od 15. do 17. 9. 2023 izvedla tabor Gozdne kopeli na Ekološki kmetiji

Altra

Poletna umetnost v Cekinovem gradu

V Poletnem urniku društva Altra prilagodimo aktivnosti svojih uporabnikov, se držimo sence, nikoli pa ne pozabimo na kulturo in umetnost. 11. 8. 2023 bomo obiskali

Kraški rob je šel v cvet Foto: @maks_muc
Altra

Poletni urnik v Dnevnem centru Altre

POLETNI URNIK – DNEVNI CENTER, SVETOVALNICA in ZAGOVORNIŠTVO ALTRA 2023 Program omogoča kakovostno preživljanje prostega časa polnoletnim osebam s težavami v duševnem zdravju.