Vabilo na delavnice OMRA

V okviru programa OMRA se izvajajo brezplačne delavnice, namenjene obveščanju in ozaveščanju o težavah, povezanih s stresom, razpoloženjskimi, osebnostnimi in drugimi duševnimi motnjami, ter o načinih soočanja z njimi.

Cilji delavnic so predstaviti pomen duševnega zdravja, blažiti stigmo, informirati o obvladovanju dejavnikov tveganja, spodbujati prepoznavanje duševnih težav in stisk ter seznanjati, kam se obrniti po ustrezno pomoč.

Navedene vsebine na delavnicah na razumljiv in praktičen način predstavljajo priznani strokovnjaki. Udeleženci pridobijo znanje o težavah v duševnem zdravju, kot so depresija, tesnobnost, osebnostne motnje, s stresom povezane duševne stiske idr. Tako opremljeni težave bolje prepoznavajo ter so bolj vešči ukrepanja v zvezi z njimi.

Na delavnicah so dobrodošli vsi, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju, njihovi bližnji, pa tudi strokovni delavci ter predstavniki organizacij, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami s težavami v duševnem zdravju, in nenazadnje tudi vsi ostali, ki jih tematika zanima.

Zaradi izrednih razmer, ki so posledica širjenja virusa COVID-19, je duševno zdravje zdaj še posebej izpostavljeno. Posledice občutimo že zdaj, v prihodnosti pa lahko pričakujemo še njihovo zaostritev. Pomoč je na razpolago in prej ko spregovorimo o težavah, hitreje in bolj učinkovito se jim lahko posvetimo.

Da bodo delavnice ravno v teh kritičnih okoliščinah nemoteno potekale, smo jih do nadaljnjega preselili na splet. Udeležite se jih lahko, brez da bi morali zapustiti udobje domačega naslanjača.

Za udeležbo na spletni delavnici OBVEZNO potrebujete dobro spletno povezavo, računalnik (ali prenosnik ali pametno napravo), zvočnik, mikrofon in osnovno poznavanje dela v spletnem okolju. Po prijavi na razpisan termin delavnice vam bomo posredovali na vaš e-mail spletno povezavo do delavnice, s kratkimi navodili. Vsebino in časovni potek delavnice, koledar delavnic in prijavnico najdete s klikom na spodnjo sliko oz. povezavo.

PRIJAVITE SE, SE VIDIMO!  https://www.omra.si/obrazec-za-prijavo-na-spletno-delavnico/ 

Sorodne vsebine

Dogodki

Svetovni dan zavedanja narcistične zlorabe 2022

Opazimo lahko, da živimo v kulturi narcisizma in da potrošniška družba spodbuja narcistične vedenjske vzorce in jih tudi nagrajuje: le kdo ne občuduje samozavestnih politikov, karizmatičnih filmskih